FR | NL

U bent hier : Onthaal » Wandeling en Natuur » Recreatiegebieden

NEWSLETTER


|
Recreatiegebieden

‘s Gravenbrakel – Martel-vijvers

De Martel-vijvers zijn oude middeleeuwse visvijvers en vormen een vredig kader, ideaal om te wandelen en te onthaasten.

Vissers, wandelaars en kinderen vertoeven hier samen in volstrekte rust.

Buiten de twee visvijvers vinden we hier ook een drankgelegenheid, talrijke zitbanken en een kleine speeltuin voor kinderen.

Adres: avenue du Marouset’s Gravenbrakel - Champ de la lune

Midden in de stad is er een mooie zone voor sport, spel en ontspanning aangelegd: het Parc du Champ de la Lune.

We vinden hier een agoraspace (multifunctioneel sportterrein in open lucht), een sporthal omringt door een atletiekpiste, een speelterrein voor de kleintjes, het jeugdhuis (La Tôle Errante) en frisse groene grasvelden met zitbanken.

Adres: rue d'Horrues 53


’s Gravenbrakel - Domaine Mon plaisir

Dit speelterrein ligt naast het Bos van La Houssière. Een mooie plek, waar kinderen vrij kunnen spelen en ouders zich kunnen ontspannen.

Aan het speelterrein is er tevens een bijzonder gezellige cafetaria.

Adres: Allée de la Dinzelle


Ronquières – Hellend Vlak

Aan de vertrekplaats van de bateaux mouches, gecharterd door de Voies d’eau du Hainaut, ligt er een prachtig plekje temidden het groen, langs het water, voorzien van tafels en banken.

Deze rustplaats ligt naast een ruime parking, langs de rue Rosemont. Van hieruit kan je de scheepvaart bewonderen en genieten van het uitzicht op het Hellend Vlak van Ronquières.

Tegenover het hellend vlak, naast de Route Baccara, zijn er nog andere picknickplaatsen. Hier kan je rustig verpozen en kijken hoe de scheepsbakken de helling worden opgehesen, alvorens weer in de wagen te stappen.

 

Adres : Route Baccara 1W


Henripont

Op een wat teruggetrokken plaats vergeleken met het centrum van Henripont is er een zone voor picknick en ontspanning, vlakbij de kapel van Notre Dame aux Grâces (Onze Lieve Vrouw van Genade).

Van hieruit heb je een prachtig panoramisch zicht op de streek. Het uitzicht reikt van het dorp Ronquières, over het hellend vlak en het kanaal Charleroi-Brussel, tot aan de industriezone van Feluy.
Focus

 


<Februari 2021>
Vandaag
MaDiWoDoVrijZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ontwikkeld door Easy-Concept  easy-concept cr�ation de sites Internet
login