FR | NL

U bent hier : Onthaal Bezoek-evenementen Evenementen

NEWSLETTER


|
Evenementen in ‘s Gravenbrakel

Het hele jaar door vinden er in de straten van ’s Gravenbrakel tal van evenementen plaats. We overlopen hier enkele grote evenementen zoals Carnival, de Markten van 1ste mei in Ronquièresde Erfgoeddagen en de Kerstmarkt.
Bekijk regelmatig onze agenda zodat u op de hoogte blijft van alle festiviteiten!


Carnival
In 2006 herontdekte ‘s Gravenbrakel de geneugten van Carnival… en zal het daar niet bij laten! Een stoet verenigt de stad en de dorpen, aangevoerd door de Reuzen van de stad: Boudewijn IV «de Stichter», zijn echtgenote Alix van Namen en hun zoon Boudewijn V «de Dappere». Achteraan in de stoet marcheren Gilles en Boerinnen op fanfaremuziek. Vergeet dus op Palmzondag je feeststemming en vooral de confetti niet!
’s Zondags, bij het krieken van de dag, komen de Gilles van Brakel en hun Boerinnen met het gekletter van hun klompen op de straatstenen de winter verjagen om zo definitief plaats te maken voor de lente.

Vergezeld door onze reuzen begeven de Gilles zich naar de Halle des Dominicains, waar ze worden ontvangen door het gemeentebestuur. Van daar gaat de tocht verder richting Grote Markt, waar omstreeks 11 uur de grote kring wordt gevormd, het eerste orgelpunt van het Carnival. ‘s Namiddags vertrekt dan de grote stoet, onder muziekbegeleiding aangevoerd door de vaandeldragers en de Reuzen. Meer dan 350 deelnemers leggen om het meeste verbeelding en goed humeur aan de dag om ons te vermaken en om het parcours én het publiek te animeren!

Informatie:
bij de Schepen van Folklore : 067/874 881


De Brocante géante en de Marché des Saveurs et de l'Artisan (Rommelmarkt en Markt van Smaken en Handwerker)
Op 1 mei krijgt s‘Gravenbrakel bezoek uit alle hoeken van België! Op die dag zakken uitdragers en snuisteraars allerhande af naar Ronquières voor de traditionele «Marché des Saveurs et de l'Artisan» (Markt van Smaken en Handwerker) en «Le Marché & Puces» (Reuze rommelmarkt). De «Marché des Saveurs et de l'Artisan» , waar je alles vindt wat met ambachten of eten en drinken te maken heeft, heeft zijn vaste stek in het dorpscentrum en animeert het publiek met straatspektakels. De Brocante géante met haar duizenden antiquiteiten vindt plaats langs het Hellend Vlak in Ronquières.
Drie markten gaan voortaan door op de Dag van de Arbeid:

Informatie:
Marché & Puces : Rotary : 067/55 40 02
Marché & Marché des Saveurs & de l'Artisan : Toeristische Dienst 067/874 888De Erfgoeddagen
Geïnspireerd door zijn werkgroep « Patrimoine et Folklore » (Erfgoed en Folklore), organiseert het Cultureel Centrum de Erfgoeddagen in samenwerking met de Toeristische Dienst. Deze Erfgoeddagen kennen elke jaar (2de week-end van september) een aanzienlijk succes dankzij de inzet van verenigingen en vrijwilligers. Zij houden niet alleen het rijke Gravenbrakelse patrimonium levendig en in ere, maar de vruchten van hun intensieve arbeid worden ook mooi geïllustreerd in een aantal brochures, zoals: L’ancien couvent des Dominicains, regards croisés; L’église de Braine-le-Comte; Le cimetière de Braine-le-Comte; des cosaques à Braine-le-Comte; les déportés de 1914-1918…

Informatie:
Cultureel Centrum: 067/874 893


De Kerstmarkt
Het eerste weekend van december vult de onvermijdelijke en inmiddels beroemde Kerstmarkt van ‘s Gravenbrakel de straten van het stadscentrum met een feestelijke ambiance en met steeds nieuwe attracties.
Op de Grote Markt staat een rij hutjes en kraampjes waar handige ambachtslieden en kunstenaars ideeën ten toon spreiden voor geschenken en versieringen voor de eindejaarsfeesten.
In het kader van de Kerstmarkt organiseert de Toeristische Dienst naar goede gewoonte een grote “Schattenjacht”. Deelnemers kunnen de markt bezoeken, informatie verzamelen en vele prijzen winnen!
Geschenken, kerstmuziek en een beetje gastronomie… het geheim van een geslaagde Kerst!

Informatie:
Toeristische Dienst : 067/874 888

Focus

 


<Februari 2021>
Vandaag
MaDiWoDoVrijZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ontwikkeld door Easy-Concept  easy-concept cr�ation de sites Internet
login